Så har sport och spel påverkat varandra

Sport och spel har kommit att bli alltmer tätt sammankopplade. Det finns en klar koppling som har funnits i princip så länge som idrott funnits. Det verkar som att människan har en vilja att satsa pengar på allt och inte minst sport.

Oddsen visar vinstchanserna

Något många sportintresserade gör idag är att de ger sig ut på internet för att kolla vilka oddsen inför en match är. Låga odds innebär att ett lag har stor chans att vinna och höga odds betyder att det är mindre sannolikt. Det finns många samlingssidor för odds på nätet och de uppdaterar sina odds kontinuerligt för att hålla dem aktuella.

Spelandet bidrar med pengar till sporten

Det är väldigt tydligt att spelande på idrott har gjort att det kommit att cirkulera mer pengar inom idrotten. Överallt där det går att tjäna pengar kommer det att växa fram en bransch. När det gäller just betting och idrott finns det några olika sätt som pengar kommer till idrotten.

I Sverige har det länge varit så att det funnits en väldigt hård lagstiftning kring hur hasardspel och vadslagning ska gå till. Länge har Svenska Spel varit det enda alternativet som svenskarna har haft när det gällt spel överhuvudtaget. Spelet ska gagna idrotten och på något sätt gå tillbaka till idrottsrörelsen och hur detta styrs kan du läsa mer om på Svensk Idrotts hemsida.

I och med internet och möjligheten att spela på nätet har det dock börjat se lite annorlunda ut. Det är många bettingbolag online som kommit in på den svenska marknaden. De här bolagen har inte samma strikta regler vad gäller hur vinsterna ska spenderas och fördelas. Däremot bidrar de här företagen ändå med pengar till idrotten, men då mer i form av sponsring. De flesta stora sportevent och turneringar sponsras i dagsläget av bettingbolag.

Sportspel populära

Sportspel har alltid varit populära. EA Sports FIFA är ett bra exempel på det. Det är dock inte bara fotbollsspel man kan spela via sin dator, mobiltelefon eller PS3. Idag kan man spela i princip sport som helst i spelform, allt från ishockey och tennis till amerikansk fotboll och olika hästsporter.