Games Workshop - 40 år i industrin

Games Workshop har arbetat inom spelindustrin i mer än 4 decennier och deras primära produkt har varit kring brädspel. Omkring tidigt 2000-tal så har de börjat ge ut licenser för deras olika spel titlar, mer specifikt Warhammer Fantasy och Warhammer 40,000 titlarna. Dessa titlar har de senaste 15 åren varit fruktansvärt populära och under de senaste åren har de tyvärr sjunkit i kvalitén. Anledningen till detta är att Games Workshop har börjat låta i stort sett vem som helst ta deras licens och därefter bara göra något spel med Warhammer i titeln, oftast 40,000 titeln.

Det har haft sin fördel dock, det är betydligt fler spelare som känner till Warhammer genre men nackdelen är tyvärr att de flesta titlarna är av väldigt låg kvalité. Många har börjat ifrågasätta om Games Workshop gör rätt beslut med att låta sig vara så fri med licenser. Man kan argumentera med att de gör detta för att sprida sina produkter men samtidigt så kan man ställa sig frågan om dålig kvalité är värt det med tanke på att tidigare spel som Dawn of War-serien.

Samtidigt som den sämre kvalitén i många av spelen så lyser de riktigt bra spelen fram i ett mycket starkare ljus. Spel som Space Marine lyser fram som ett bättre spel än spel som Storm of Vengence eller Talisman: Horus heresy. Kommande spel som verkar vara mycket lovande är Battlefleet Gothic: Armada och Warhammer 40,000: Eternal Crusade.

Det förstnämnda är taget av brädspelet med samma namn där du tar på dig rollen som en amiral i rymden och ska slåss mot andra spelare. Det andra är ett MMO där du får spela en av fyra raser och springa runt med dina vänner i vad man kanske kan se som ett futuristiskt World of Warcraft. Bara häftigare och mörkare.