Är tennis din grej

Tennis är en rolig sport som hela familjen kan vara med och spela. Om man är intresserad av att börja spela tennis så behöver man egentligen bara ett ordentligt tennisracket. Det kan dock vara svårt att hitta ett bra tennisracket som passar dig då de finns i så många olika former och storlekar. Därför kan du i texten nedan hitta några bra tips på hur du kan göra för att välja rätt tennisracket.

Beroende på hur mycket man har spelat så kan man vilja ha olika storlekar på ditt tennisrackets träffyta. Om man är en nybörjare och inte har spelat så mycket tennis innan så är det ofta bra att ha en så stor träffyta som möjligt då det gör racketen mer lättspelad. Om man är en mer erfaren spelare däremot så kan man istället sikta på en mindre träffyta.

Desto tyngre ditt racket är desto hårdare slag kan du få till men det gör också att du svingar ditt racket långsammare För en nybörjare rekommenderas det ett lätt tennisracket då det är mycket lättare att svinga runt och spela med.

Rambredden på ett racket har stor påverkan på hur racketen spelar och känns vilket är varför det är viktigt att rambredden passar till din spelstil. En bred rambredd ger mycket fart och är bra om man söker efter ett lättspelat racket. En smalare rambredd istället mycket kontroll över racketen men man tappar lite fart. Det finns inget rätt eller fel svar utan det är helt olika från person till person.