De mest populära indiespelen genom tiderna

I dagens spelindustri där man hela tiden ser stora “triple -A” spel såsom Battlefield och Call of duty så kan det vara uppfriskande att kolla på några mer eller mindre okända indiespel som är utvecklade av mindre företag eller till och med i vissa fall endast en person. I texten nedan så kan du hitta några av de största och mest populära indiespelen genom tiderna.

Cavestory är känd som ett av de första så kallade indiespelen. Hela spelet är skapat av en och samma person som går under namnet Pixel. I början så var det ett mer okänt underground spel som de flesta inte kända till med med åren så fick det mer och mer publicitet. Det har släppts i flera olika versioner, den senaste är 3ds versionen som spelföretaget Nintendo släppte på sin e-shop.

Minecraft anses vara ett av de mest inflytelserika och framgångsrika indiespelen som någosin skapats. I början så var det enbart minecrafts skapare Marcus Persson som jobbade på spelet men efter att det slog igenom så bildade han företaget Mojang. Minecraft är ett sandlåde spel där man får skapa sitt eget äventyr. Världen består av block som man kan hacka lös och placera och på så sätt bygga nya strukturer och byggnader.

Limbo är ett populärt indespel som skapades av den danska spelstudion Playdead Games. Spelet är ett väldigt mörkt och atmosfäriskt spel som är fyllt av pussel som man behöver lösa för att progressera.